Nepodceňujte homestaging koupelny, vyplatí se to - Realitní kancelář Liberec a Liberecký kraj | RE/MAX Eso
16
12

Nepodceňujte homestaging koupelny, vyplatí se to

Koupelna je bezesporu jednou z místností, na kterou řada z nás při hledání nového bydlení zaměřuje svou pozornost. Klademe důraz na její vybavení, stáří i celou řadu dalších dílčích aspektů. 

Protože se v naprosté většině případů nejedná o největší místnost v bytě, je tady kvalitní homestaging opravdu namístě. Jedině s jeho pomocí můžete potenciálním zájemcům ukázat svou koupelnu v celé její kráse. 

Jak moc je homestaging důležitý, to si můžeme ukázat na dvou fotografiích jedné a té samé koupelny. 

Původní foto:

Foto po homestagingu:

Je až k nevíře, že se jedná o stejnou koupelnu. Tak schválně, kolik rozdílů jste dokázali najít? Tady jsou ty nejdůležitější: 

Úhel fotografie

Na prvním snímku zvláštně oříznutá koupelna, u které nemáme téměř žádnou představu o její velikosti a uspořádání, na té druhé jasně definovaný a kvalitně zachycený prostor, který plně odpovídá realitě. Přitom stačí jen jediné – změnit úhel fotografie.

Osvětlení

I kdybychom u prohlížení prvního obrázku nastavili jas monitoru na maximum, stále budeme mít před očima zašedlý, nevýrazný prostor. Ve druhém případě ovšem vidíme krásně prosvětlenou koupelnu, která už na první pohled září čistotou. Správné osvětlení dokáže opravdové zázraky. A když se navíc spojí s profesionálním nastavením fotoaparátu, máme na světě snímky, které svou kvalitou odpovídají katalogovým fotografiím.

Úklid přebytečných věcí

Sprchové gely, šampony a další přípravky do koupelny samozřejmě patří. A ano, mnoho z nás má jimi obklopenou celou vanu. To ovšem neznamená, že by se na tuto „dekoraci“ měl dívat i potenciální zájemce. Toho totiž nezajímá, jakou značku šamponu používá majitel nemovitosti. Chce vidět neutrální prostor, který možná už brzy promění ve svůj vlastní domov. Pečlivý úklid je tedy rozhodně jedním z hlavních bodů homestagingu. Naopak přidání drobné dekorace (v tomto případě květiny) prostor zútulní a vyplní, aby nepůsobil prázdným dojmem. 

Skříňka a zrcadlo

Tento bod úzce souvisí s tím předchozím. Otevřená skříňka nad umyvadlem opět nepůsobila vůbec hezky. Pořízení zrcadla hned posunulo koupelnu na novou úroveň. To samé platí i pro skříňku pod umyvadlem. Tato drobná investice zajistila poměrně velkou změnu k lepšímu. 

Ručníky

Žádná koupelna se samozřejmě neobejde bez ručníků. Ty navíc mohou zůstat i na profesionální fotografii, jen je třeba zaměřit se na jejich provedení. Vždy volíme jednobarevný ručník, který ladí s koupelnou. Dva nebo tři ručníky navíc působí ještě mnohem lépe – zvláště pokud jsou umístěny na designových úchytkách. 

Další příklady profesionálních fotografií koupelny:

Z předešlých bodů nám jasně vyplývá, že při focení koupelny i jakékoli jiné místnosti za účelem prodeje bychom vždy měli myslet na:

  • pečlivý úklid veškerých drobností a osobních věcí,
  • kvalitní osvětlení,
  • možnou investici do drobných úprav (v tomto případě skříňka pod umyvadlem a zrcadlo),
  • úhel fotografie.

Pokud tato pravidla budete mít na paměti, jistě snadno dosáhnete kvalitních a atraktivních fotografií, které zaujmou. Pokud se navíc rozhodnete pro spolupráci s profesionálním fotografem, zájemci o koupi se jen pohrnou. 

Podívejte se na další ukázky homestagingu

Chcete se o homestagingu a jeho možnostech dozvědět více? Stáhněte si našeho průvodce plného ukázek a praktických tipů. 

Stáhnout průvodce