Homestaging promění vaši kuchyni k nepoznání - Realitní kancelář Liberec a Liberecký kraj | RE/MAX Eso
23
11

Homestaging promění vaši kuchyni k nepoznání

Homestaging změní každou místnost v bytě doslova k nepoznání. V tomto článku se podíváme na porovnání dvou obrázků kuchyně. Je až k nevíře, že se jedná o jeden a ten samý prostor.

Už na první pohled je jasné, která z fotografií potenciálního zájemce spíše zaujme. Pojďme se ale podívat na konkrétní aspekty, které vytvářejí přílišný zmatek na první fotografii a dokonalou harmonii na druhé, profesionální fotografii.

Původní foto:

Foto po homestagingu:


Na detailech záleží. Co přesně rozhoduje o úspěchu a neúspěchu zachycení kuchyně v tomto případě? 

Úhel fotografie

Stačí vteřina, abychom si všimli, že zatímco na první fotografii je kuchyně poměrně nepřirozeně oříznutá a vpravo vidíme tmavý bok jedné ze skříněk, na druhé fotografii díky správnému úhlu krásně vidíme celý prostor. Lépe je vidět skutečná velikost kuchyně, která navíc vůbec nepůsobí tak stísněně jako na prvním obrázku. 

Osvětlení

K atraktivitě kuchyně na druhém snímku přispívá i správně nastavené osvětlení. Vše je perfektně vyvážené, vidíme každý detail a kuchyně působí světlým a „živým“ dojmem. Na první fotografii nevynikne žádný z prvků, vše je buď příliš světlé, nebo naopak tmavé, kuchyně vůbec nepůsobí příjemně. 

Expozice

S předchozím bodem se pojí i správné nastavení fotoaparátu, o které se ve druhém případě postaral profesionální fotograf. To je dobře vidět ve chvíli, kdy se podíváme na okno. Na první fotografii vidíme nepěknou bílou skvrnu, na té druhé už si můžeme všimnout reálného výhledu z okna. 

S tím samozřejmě souvisí i celková kvalita fotografie, která je v těchto dvou případech prakticky neporovnatelná. 

Kuchyňská linka

Úklid je důležitou součástí homestagingu. Kuchyňská linka plná nádobí působí zmateně, přeplněně a vizuálně ještě zmenšuje celý prostor. Stačí uklidit přebytečné nádobí a máme krásně vzdušný prostor, který nás na první pohled láká svou jednoduchostí. 

Poličky a otevřené skříňky

Stejně jako kuchyňská linka by měly být uklizené i všechny otevřené poličky a skříňky. Ačkoli nádobí umístěné v poličce není žádný nepořádek, na prvním snímku tak bezesporu působí. Stačí přitom nechat jen pár mističek a horní prostor zcela uklidit, abychom dosáhli obrovské vizuální změny. 

Topení

Utěrku na topení asi nechává kdekdo. Na fotografii nemovitosti určené k prodeji ovšem rozhodně nepatří. Posuďte sami, jak s jejím odstraněním prostor pod oknem „prokoukl“. 

Další příklady profesionálních fotografií kuchyně:


Z předešlých bodů nám jasně vyplývá, že když fotíme (nejen) kuchyň za účelem prodeje, případně i na jakékoli další propagační fotografie, vždy bychom měli myslet na:

  • pečlivý úklid, a to i těch drobností, které běžně nejsou nepořádkem, ve větší koncentraci tak ovšem mohou působit,
  • kvalitní osvětlení,
  • správné nastavení fotoaparátu,
  • úhel fotografie.

Jedině tak získáme snímky, které na první pohled zaujmou každého, koho zaujmout mají. Tak ať to vaší kuchyni sluší! 

Podívejte se na další ukázky homestagingu

Chcete se o homestagingu a jeho možnostech dozvědět více? Stáhněte si našeho průvodce plného ukázek a praktických tipů. 

Stáhnout průvodce